tiistai 4. tammikuuta 2011

Rankka päivä


Raskas päivä ilmeisesti. Illalla trimmissä Maddy nukahti kuivauksen ja harjauksen aikana pöydälle ja näki nenän heilumisesta päätellen jotain untakin. Oli harvinaisen helppo harjata pentu kun se oli aivan loppu. Kuonon ajelemista varten ei olisi millään jaksanut istua, heti kun ote irtosi niin ei kun taas makuuasentoon ja silmät kiinni. Pahoittelen kuvien hieman heikkoa laatua, sitä se kännykän kamera tekee.

Meidän battery-jäniksellä olikin ollut hyvin touhukas päivä takanaan. Ensin lähdettiin ensimmäista kertaa pentukouluun Konalaan koirakoulu Kompassin kurssille. Koska sieltä nyt ei tullut otettua kuvia ollenkaan, saatte katsella muutamia ennen julkaisemattomia vauvakuvia Maddystä ja sen siskosta Lumista. Kuvia on vielä muutama sata (?) noiden lisäksi, lataan jossain vaiheessa kaikki jonnekin ihailtavaksi :) Voitte arvailla kumpi pennuista on kumpi, vihjeeksi voin kertoa, että Maddy on hieman valkoisempi ja sen toinen silmä vuotaa vähän enemmän kuin toinen joten punainen jälki silmän alla on toisella puolella suurempi. Siitä sitten vaan tunnistamaan kaksikkoa. Kuvathan on otettu siis silloin ennen pentujen luovutusta, joissain siinä lokakuun puolessa välissä jolloin pennut ovat olleen n. 8 viikkoa vanhoja.

Mutta siis palatkaamme taas Maddyn päivään pentukoulussa. Se oli sitten niin jännä paikka, ettei mitään rajaa! Maddy tutisi sylissäni ensimmäiset minuutit mutta rauhoittui, kun kävelin sen kanssa tilaa ympäri. Kurssilla oli meidän lisäksi kaksi bordercollieta, borderterrieri ja welsh corgi cardigan. Maddy jaksoi hetken keskittyä kun pahimmista alkujännityksistä oli päästy, mutta loppujen lopuksi perusasennon ja katsekontaktin kunnollinen opettelu jäi ihan suosiolla kotiläksyksi. Olisi ollut paljon mukavampaa päästä tutustumaan muihin pentuihin kuin yrittää kuunnella mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Agilitypuolella haukkuvat espanjanvesikoirat eivät hirveästi auttaneet asiaa. No, kyllä tämä tästä. Takaisin päin tulimme bussilla, tai itse asiassa kahdellakin. Molempien matkojen kesto oli n. 20 minuuttia, ja Maddy oli ensikertalaisena bussissa. Ihanan rauhallisesti se istui sylissäni ja katseli ikkunasta ohi meneviä autoja. Jollekin täysin tuntemattomalle Maddy heilutti myös kovasti häntäänsä mutta ei harmikseen päässyt tervehtimään.

Kamppi ja Kampinaukio todettiin heti tosi jänniksi paikoiksi, Maddy katseli silmät pyöreänä vastaan tulevien ihmisten virtaa. Maddy vierastaa selkeästi isokokoisia miehiä, sekä hyvin tummiin vaatteisiin pukeutuneita ihmisiä. Ylipäätään Maddyä eivät vieraat ihmiset kovinkaan paljoa kiinnosta, koirat ovat paljon kivempia. Reippaasti se kuitenkin vipelsi eteenpäin. Kampin ovella päätin kuitenkin ottaa sen mielummin syliin, koska se olisi jäänyt turhan helposti jonkun ohitse juoksevan ihmisen jalkoihin. Maddy sai aikaan muutamia ihastuneita huutoja, kun kuljimme Kampin läpi kohti omaa porttia, mistä bussimme lähti.

Maddyllä ei mennyt kauaakaan ennen kuin se nukahti bussissa ihan kokonaan, ja se nukkuikin melkein kokonaan viimeisen pätkän. Kotiin päästyämmekin Maddy kävi oikeastaan vain nopeasti juomassa ja nukahti sen jälkeen syliini ennen kuin lähtimme vielä trimmaukseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti